Hur man installerar WordPress

Med många webbhotell är det lätt att installera WordPress. Med några få knapptryckningar är sidan installerad.

Sidan innehåller annonslänkar från One.com

Om du läst mina tidigare artiklar har du nu tillräcklig kunskap för att börja göra hemsidan. Om du valt ett webbhotell med stöd för WordPress, till exempel One.com eller Loopia, är det lätt. Det krävs bara några få knapptryckningar. Har du inte det hittar du en beskrivning av hur du gör med hjälp av FTP här.

Installera från webbhotell

Med bland annat One.com kan du installera WordPress utan FTP. Gå till din kontrollpanel och klicka på ”WordPress”. Klicka på ”Ny installation”.

Välj det språk du vill använda och om du vill lägga till något i början av adressen. Klicka på nästa.

Fungerade det inte?

Det kan bero på att du beställt sidan nyligen. Med många webbhotell måste man vänta upp till ett dygn innan allt fungerar som det ska. Om det inte fungerar bör du göra ett nytt försök några timmar senare. Glöm inte att ta bort installationen först.

Om allt fungerat ska du nu få några fler val.

Välj användarnamn, lösenord och e-postadress som ska vara knuten till användaren. En vanlig metod att hacka WordPressidor är brute force attack. Det betyder att man programmerar datorer till att försöka lösenord efter lösenord till man lyckas. Vi kommer försvåra för detta senare, men det är bra att välja ett starkt lösenord. Dessutom bör du inte använda ”admin” som användarnman. Det brukar de testa först.

I nästa steg väljer du namn på din hemsida och en slogan. Du behöver inte välja detta om du inte vill och det kan ändras senare. Kryssa inte i rutan som hindrar att sökmotorer hittar sidan. Antagligen vill du inte ha besökande när du gör sidan, men det ska vi ordna snart.

Om allt fungerat som det borde har du nu en hemsida. Gå till adressen till din sida och titta.

Fungerar sidan? Om den gör det: Grattis! Du har tagit ett stort steg framåt, men du har en del jobb kvar. Om du aldrig jobbat med WordPress tidigare är det en del du bör lära dig. I nästa artikel ska vi ta en genomgång av kontrollpanelen i WordPress.